GÎTES & CHAMBRE D’HÔTES LENCOUET

Activiteiten

Lencouet & Canal Latéral

Le lieu dit “Lencouet” bestaat uit enkele huizen omgeven door akkers, boomgaarden, wijngaarden en bossen waardoor het beekje ‘Le Galeau’ stroomt. Elk seizoen is het genieten van de kleurenpracht van de natuur: bloesems van de kerselaars, appel- en notenbomen in de lente. Bij het begin van de zomer is het uitkijken naar het open bloeien van de zonnebloemen. Tijdens de herfst is het nog het mooist, dan kan je nog genieten van heerlijke zonnige dagen terwijl de bladeren veranderen in de mooiste kleuren.

Net buiten het dorp ligt het ‘Canal Latéral’, een stuk van het beroemde ‘Canal du Midi’ of het ‘Canal des Deux Mers’.

Wil je deze streek verkennen met de fiets, dan kan je alle routes vinden op Catena Cycling. Fietsen huren kan uiteraard ook.

> Catena Cycling
> Cycles Sud-Ouest

Dorpjes & steden

De interessantste dorpjes in de buurt zijn Vianne, Lavardac, Barbaste en Nérac. Zij liggen alle vier aan de rivier de Baïse. Vianne is een van de best bewaarde bastides. Tijdens de maanden juni, juli en augustus wordt hier op vrijdag steeds een levendige avondmarkt gehouden. Daar kan je de plaatselijke gerechten en dranken naar hartenlust proeven.

Op het plein in Lavardac kan je een spelletje jeu-de-boulles meepikken. Je kan er ook kanotochten maken op de Baïse. Woensdagochtend is er de traditionele markt. Nérac ‘capitale de bien vivre’, is een gezellig dorp om door te kuieren, boottochten te maken op de Baïse of het Châteaux van Henri IV te bezoeken. Op zaterdagochtend is er hier eveneens een traditionele markt, meer info op albret-tourisme.com. Agen is de hoofdstad van Lot-et-Garonne. Bezoek vooral het Musée des Beaux-Arts of le Pont-Canal. meer info vind je op destination-agen.com.

Bordeaux en Toulouse zijn natuurlijk ook een daguitstap waard. In beide steden vind je een waaier aan bezienswaardigheden en is het gezellig wandelen.

> Bordeaux-tourisme
> Toulouse-tourisme

Gastronomie

Vlakbij Lencouet heb je Chateau De Salles, zij verbouwen zelf hun wijn, je kan er gewoon aanbellen om een glaasje te proeven. In Buzet zelf heb je de coöperatieve waar je alle wijn van de streek kan proeven. Dégustaties bij verschillende wijnhuizen kunnen door ons worden georganiseerd (Domaine Courège-Longue, Château du Frandat, Domaine Salisquet).

Lekkere en gezellige restaurants vind je vooral in Vianne, Barbaste en Nérac, wij stellen graag enkele aan u voor. In de plaatselijke supermarkten (Super U, Intermarché…) hebben ze ook een uitgebreide keuze aan heerlijke streekgerechten en is er bijna dagelijks aanvoer van verse vis. Op zondagvoormiddag zijn er tijdens het seizoen verse oesters te verkrijgen op het plein in Lavardac. Op woensdagochtend is er markt in Lavardac en zaterdag in Nérac.

Sinds de zomer van 2016 hebben we ons tuinhuis uitgebreid tot bar en spelletjes ruimte. Een gezellige plaats waar al onze gasten kunnen samenkomen om iets te drinken en voor de kinderen een leuke plek om samen te spelen. Aangezien dit concept veel succes had, hebben we ook besloten om regelmatig thema-avonden te organiseren waarop al onze gasten worden uitgenodigd.

Met de kids

Naast het zwembad kunnen de kinderen ook heerlijk spelen in onze tuin (5000 m²). Er staat een ping-pong tafel, goaltjes, er is een badminton terrein en verschillende gezelschapspellen … Voor wat meer avontuur kunnen ze afdalen naar het beekje waar ze nog kunnen ravotten in de ongerepte natuur.

Willen ze een beetje veilig in de bomen klimmen dan ga je naar Cap Cauderoue in Barbaste, een terrein waar je eveneens kan pony rijden, kanovaren …

Ook leuk om te doen is een bootje huren in Buzet en op de Baïse of het Canal du Midi gaan varen. Voor de liefhebbers is er het park Walygator Sud-Ouest in Agen. Voor extra waterpret kan je naar Lud’O Parc in Nérac, AquaFun in Casteljaloux of naar het ‘Lac du Moulineau‘ in Damazan waar je kan wakeboarden of waterskiën.

Met de kleintjes kan je naar de kinder-doe-boerderij. Voor de grotere heb je in de omgeving ook mogelijkheid voor tennis, mountainbike,  paardrijden, zelfs ULM-vliegen.

Natuur, zon & strand

Genieten van de natuur kan je hier in overvloed. In de onmiddellijke buurt zijn er meer dan 30 uitgestippelde routes voor wandeltochten, of met de mountainbike. Misschien kom je wel wat hertjes of een everzwijn tegen. Kijk voor meer info op de site van de dienst voor toerisme. Vlakbij hebben we ook het bos van de Landes, het grootste aaneengesloten bosgebied van Europa, het nationaal Parc des Landes de Gascogne.

Richting Bordeaux ligt het schitterende vogelpark Le Teich.

Om te kunnen genieten van de zon hoef je enkel op je terras langs het zwembad te zitten. Kinderen kunnen ook naar hartenlust spelen in onze zandbak. Wil je toch ook eens wat meer zand dan kunnen we Le Dune du Pilat zeker aanbevelen.

’s Avonds is het ook heerlijk uitblazen op de terrasjes van Arcachon.

Golfen

Vlakbij in Barbaste heb je de Golf club Albret, met 18 holes. Een klein halfuurtje verder in Casteljaloux ook 18 holes. Wil je nog wat meer variatie ga dan ook de terreinen in Agen en Marmande verkennen.

> Albret Golf Club
> Golf de Casteljaloux
> Golf du Château d’Allot / Agen-Boé
> Golf de Marmande

Bruiloften & groepen

In de onmiddellijke omgeving hebben we enkele prachtige châteaux die zich perfect lenen voor het organiseren van bruiloften of om met een grotere groep mensen samen te feesten. Natuurlijk kunnen zijzelf niet iedereen logeren vandaar dat wij onze accomodatie ter beschikking stellen. Voor meer inspiratie …

> Château de Mazelières
> Château la Hitte
> Château de Saint Loup en Albret